Híreink

Elf Bar, az eldobható elektromos cigi …

Tudják mi az az Elf Bar? Nem? Pedig manapság elképesztő módon terjed használata gyerekeink körében. Már az általános iskolások is egyre nagyobb számban élnek a dohányzás legújabb generációjaként reklámozott, eldobható elektromos cigarettával. Bár Magyarországon tilos a forgalmazása, az interneten vagy éppen a közterek zugárusainál bárki, viszonylag olcsón be tudja szerezni, függetlenül attól, hogy kiskorú, mi több, esetleg még az általános iskola padjait koptatja.

„Az Elf Bar egy folyadékkal előre feltöltött, akkumulátorral ellátott, eldobható elektromos cigaretta, amelyet különböző számú „szívási kapacitással”, többféle ízben és színben, különböző töménységű nikotintartalommal lehet beszerezni. A terméket kifejezetten a fiataloknak szánták, olyan az ízvilága (gyümölcsös, energiaital ízesítésű, stb), olyan a kinézete, hogy az minél menőbb legyen a 21. századi gyerekek körében” – olvasható a neten. Az Elf Bar ára kedvezőbb, mint a hagyományos cigarettáké, kis helyen elfér, könnyen eldugható, bármikor elővehető és minden különösebb előkészület nélkül lehet pöfékelni.

Végül álljon itt egy elrettentő példa: az egyik divatos termék 125 cigaretta elszívásának felelt meg, és 5 százalékos nikotinszintje miatt olyan erős volt, hogy a fiatal felhasználók orrvérzésről, vérköhögésről, fejfájásról, mellkasi fájdalmakról és szédülésről számoltak be.

Az Elf Bar már Soroksáron is jelen van! A mi gyerekeink is ki vannak téve ezen veszélyeknek! Intézményünk védőnői, illetve kerületünk rendőrei felvilágosító előadásokat tartanak az iskolákban, felhívva a figyelmet az Elf Bar káros hatásaira.

Vigyázzunk gyermekeinkre!

További híreink

Telefon:

+36-1-286-0113

1238 Budapest,
Táncsics Mihály u. 104.
E-mail:

titkar@eszi23.hu