Híreink

Nincs korlátozva a személyes találkozás

A Nemzeti Népegészségügyi Központ az alábbi tájékoztatást adta ki 2022. május 3-án:
„A háziorvosi és a házi gyermekorvosi ellátásban a járvány első hulláma során elrendelt korlátozó intézkedéseket az emberi erőforrások minisztere visszavonta. A járványügyi szabályok és előírások, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kiadott aktuális eljárásrend betartása mellett az alapellátásban semmilyen, a betegellátást, illetve a betegekkel való személyes találkozást érintő intézkedés nincs hatályban.
Az alapellátás során (is) az egészségügyi szolgáltatási tevékenységet az erre vonatkozó jogszabályok – elsősorban a 4/2000 (II.25.) EüM rendelet – és a szakmai szabályok betartásával kell végezni. Ennek megfelelően egyebek mellett biztosítani kell a személyes találkozást és a betegvizsgálat lehetőségét a betegek részére, és ez vonatkozik a COVID gyanús betegekre is. Amennyiben a beteg állapota indokolja, a háziorvos otthonában keresi fel a beteget.
A védőoltás továbbra is elérhető a kórházi oltópontokon, de kérhető a háziorvostól is. A védőoltások beadására tekintettel – mind a Covid-19, mind az influenza – feltétlenül szükséges a háziorvosok helyszíni jelenlétének biztosítása a rendelő intézetekben.”

További híreink

Telefon:

+36-1-286-0113

1238 Budapest,
Táncsics Mihály u. 104.
E-mail:

titkar@eszi23.hu